Klaar om uw huis duurzamer te maken?

Zet de eerste stap voorwaarts Het verduurzamen van uw woning brengt een veelvoud aan overwegingen met zich mee: isolatie, warmtepompen, zonnepanelen, subsidies, financiering, duurzaamheidsadvies en meer. Maar waar moet je beginnen? En hoe zorg je ervoor dat je tegen minimale kosten maximale duurzaamheidsresultaten behaalt?

Het kan overweldigend zijn om aan de reis te beginnen om uw huis duurzamer te maken. Waar moet je beginnen?

Welke duurzaamheidsmaatregelen bieden directe besparingen? Welke hebben de grootste impact en zijn tegelijkertijd kosteneffectief? Bij Vandaag Energielabel vereenvoudigen wij het proces voor u.

 

Vermijd onmiddellijke samenwerking met aannemers, installateurs of isolatiebedrijven. Hun primaire focus ligt vaak op het promoten van hun producten of diensten. Vraag in plaats daarvan advies aan een onafhankelijke en gecertificeerde Energieprestatieadviseur. Zo krijgt u inzicht in de meest efficiënte duurzaamheidsoplossingen, afgestemd op de unieke behoeften van uw woning. Renovatie- en duurzaamheidsprojecten kunnen kostbaar zijn, waardoor weloverwogen beslissingen van cruciaal belang zijn om op de lange termijn geld te besparen.

Waarom uw huis duurzamer maken?

Ervoor zorgen dat uw huis energiezuinig is, is belangrijker dan ooit tevoren. Nu de energieprijzen stijgen, voelen veel huishoudens de druk. Bovendien bieden de meeste banken hypotheekrentekortingen tot 0,20% voor woningen met een beter energielabel. Bovendien worden energiezuinige woningen doorgaans sneller en tegen hogere prijzen verkocht. Naast financiële voordelen biedt het leven in een energiezuinig huis ook een comfortabelere omgeving. Bovendien draagt ​​het prioriteit geven aan duurzaamheid in uw huis positief bij aan het milieu, waardoor het voor veel huiseigenaren een aantrekkelijke keuze is.

Voordelen van duurzaamheid van woningen

Lagere energierekening

Een goed geïsoleerde woning verbruikt minder energie om warm/koud te blijven. En dat merk je in de portemonnee.

Hogere woningwaarde

Energiezuinige woningen zijn in de regel meer waard en worden sneller verkocht dan niet-energiezuinige woningen.

Hypotheekrente korting

Bij sommige banken krijg je korting op je hypotheekrente wanneer je woning een groen(er) energielabel heeft.

Beter voor het klimaat

Wanneer je woning energiezuinig is, is dat minder belastend voor het milieu en beter voor onze planeet.

Essentieel voor verhuur

Voor het woningwaarderingsstelsel (WWS), ook wel huurpuntentelling genoemd, is een duurzame woning essentieel.

Subsidies & financiële regelingen

Met verduurzamingswerkzaamheden kun je vaak aanspraak maken op subsidies en financiële regelingen.

Hoe kun je een woning verduurzamen?

En zijn heel veel verschillende maatregelen die je kunt nemen voor het verduurzamen van je woning. Van klein tot groot, van kosteloos tot heel duur.

Maatregelen voor het verduurzamen van je huis zijn bijvoorbeeld:

  • Verbeteren van isolatie: Muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbelglas of driedubbel glas;
  • Duurzame verwarming: HR-ketel, warmtepomp of zonneboiler;
  • Zonnepanelen installeren: eigen elektriciteit genereren;
  • Groen dak installeren: een sedumdak of ander type groen dak zorgt voor extra isolatie;
  • Zorgen voor goede kierdichting: voorkom ongewenste luchtstromen door bijvoorbeeld tochtstrips te plaatsen. Ontdekken waar je huis onnodig warmte verliest? Doe een

Subsidies of geld lenen voor verduurzamen woning

Wil je graag actie ondernemen om je woning te verduurzamen, maar vind je het lastig om daar budget voor vrij te maken? Er zijn gelukkig heel veel financiële hulpmiddelen om woningverduurzaming voor iedereen mogelijk te maken.

Bij de Nederlandse overheid kun je subsidie krijgen voor het verduurzamen van je woning tot wel 30%, dankzij de campagne “Energie besparen doe je nu”.

Ook zijn er verschillende manieren waarop je geld kunt lenen om je woning te verduurzamen. Bijvoorbeeld met de duurzaamheidslening, energiebespaarlening of een duurzame hypotheek.

Verbetering van de duurzaamheid van woningen en vernieuwing van het energielabel: wat is de beste procedure?

De fundamentele aanpak is om eerst uw woning te verduurzamen, gevolgd door de vernieuwing van het energielabel. Wat is de optimale aanpak als het tijd is om het energielabel te vernieuwen? Idealiter komt een EnergiePrestatieadviseur bij u langs voordat er met de werkzaamheden wordt begonnen. Hierdoor krijgt u advies op maat over de meest impactvolle manieren om uw energielabel te verbeteren. Door dit te doen, kunt u er zeker van zijn dat:

  • De duurzaamheidsmaatregelen sluiten perfect aan bij de wensen van uw woning.
  • U vermijdt dat u te veel geld uitgeeft aan onnodige maatregelen.
  • Met de uitgevoerde maatregelen wordt het gewenste energielabel bereikt, zoals een B- of A-label voor hypotheekrentekortingen of woningverkoop.

Advies

verduurzamen woning

Ontvang drie op maat gemaakte verduurzamingscenario’s van een EP-Adviseur

Prijs energieadvies

€ 225